lauantai 29. toukokuuta 2010

Tampere, Vihtorin Kirjasto, lammas makkara-annos 14,- €

Jes, jes, jes..tiedän on mennyt liian kauan aikaa ja kymmeniä aterioita on jäänyt arvostelematta. Tässä nälkäisille lukijoille pureskeltavaa...

Ja tapahtui niin, että eräällä matkallani The Food Agent piipahti Tampereella ja yöpyi Hotelli Tammerissa.

Koska oli kehno keli, en jaksanut lähteä metsästämään ruokapaikkaa merta edempää, vaan päädyin illastamaan hotellin ravintolassa; Vihtorin Kirjastossa.

Paikka on valoisa, lukunurkkausta imitoiva ja omaleimaisen oloinen seurustelupaikka. Fiilikseltään ei raskaan sarjan ravintola, vaan keveyiden annosten syömispaikka. Jotenkin jäi tallainen kuva.


Paikka oli mukavan valoisa sateisellakin kelillä.


Mutta mennäänpäs sitten itse ruokaan...


Koska olin aiemmin päivällä syönyt (juttu tulossa) Porissa paistettua siikaa, ja nyt jo kohtuu nälkäinen, päädyin tällä kertaa ottamaan rehellisen makkara-annoksen. Tämä oli lammasmakkaraa. Tämä olisikin muuten hyvä nimi menussa; "Rehellinen makkara-annos, huijarin muusilla".





Tarjoilja oli ystävällinen ja ruoka valmistui kymmenessä minuutissa. Alkupalana pöytänä kiikutettiin patonkiviipaleet, kirsikkatomaatti + valkosipulin kynsi ja öljyä rasvaksi leivälle. Söin vain kirsikkatomaatin...


Ruoka-annos oli sopivan kokoinen iltapalaksi ja herkullisen näköinen.


Sinappi palveli hyvin tarkoitustaan, eikä ollut ( kuten tulevassa jutussa Hotelli Helsingistä ) kitkerää Dijón -kikkailua, vaan mukavaa syödä. Kylmän ja tumman Velkon kanssa tämä oli onnistunut kokonaisuus kaikenpuolin.
 Kahvia päälle ja olo oli tyytyväinen.


Tämä kokemus oli positiivinen, vaikka S-ryhmän kohteissa on ollut hieman murisemista aiemmin. Jäämme seuraamaan tilannetta.

The Food Agent visited Tampere, and had a supper in the Tammer Hotel, Restaurant Vihtorin Kirjasto. I was a little bit hungry, so decided to have sausage meal made of lamb. The place itself was unique in it´s own way (very brillante ) and the meal was just perfect for me. This is something that I can recommend.

Tampere, Vihtorin Kirjasto, Lammas makkara-annos, 14,- €.
Kokonaispisteet / total points ( 1-10 )     9 -
Suosittelen / I recommend

lauantai 8. toukokuuta 2010

Lahti, Amarillo, Fish & Chips, 13,50 €

The Food Agent on nauttinut pitkin viikkoa monista hyvistä aterioista. On ollut pastaa, lohi-wallenbergia ja peruspitsaa. Yhtä kaikki - en ole tehnyt näistä juttua, koska ei ole ollut aikaa..
en kuitenkaan voinut jättää tätä viikon takaista kokemusta Lahdessa kertomatta, koska se avasi silmäni eräälle tosiasialle. Let´s move on...






Amarillo uudisti Lahdessa kasvonsa reilu vuosi sitten kun Aleksin 10 kiinteistö laitettiin isolla rahalla uusiksi ja tähän kompleksiin avattiin ravintolamaailma niminen paikka, koostuen juuri Amarillosta ja streetbaarista Lahden ydinkeskustassa.


The Food Agent muisteli hyvällä viime kesäistä UKn matkaa ja täydellistä Fish&Chips ( + Pukka-Pie ) ateriaa Walton-on-the-Naze nimisessä merenranta kaupungissa.



Näytä suurempi kartt



Tämä muisto yksinkertaisesta tuoreen ruuan mekasta, Yates-ravintolasta pomppasi mieleeni suoraan merestä kun luin tätä menuuta ja tilasin mitäpä muutakaan kuin Fish & Chips..




Amarillo on tehty selvästikin seurustelupaikaksi. Paikan sisustus on Villin lännen ja Texmex paikan sekoitus, ja täällä on helppo iskeä juttua. Mutta, koska paikka on ravintola, meille ei riitä vain kauniit sisustukset. Me tahto hyvä ruoka. 








Ystävällistä palvelua, jopa kahdelta eri tarjoilijalta.
Alkuun pöytään napsahti Los Natchos.




Ruoka tuli sopivan nopeasti - noin vartti - tilauksesta. 




Vesi oli suoraan hanasta ja liian lämmintä; pyysin tarjoilijalta aikani vettä hörpittyäni jäitä, jotka paransi tilannetta. Ironista kyllä; laskussa luki "Jäävesi". Näin varmaan vaikka en olisi koskaan jäitä pyytänytkään..




Siis asia, joka valkeni syödessäni. Tämä koskee tietysti muitakin ravintoloita, mutta jostain syystä asia korostui täällä "miljoonan dollarin" tyyssijassa. Tämä paikka on tehty, jotta se tuottaa sijoittajilleen rahaa. Asiakkaiden kustannuksella. Ranskalaiset, arvo alle euron, pakastekala, arvo alle euron jne..ei tauti. Tämän annoksen yli 13 euron hinnasta ...okei, hinta on tänne oikea, mutta sanotaan että annos ei vastannut hintaa. Nyt maku jäi pahasti ylihintaisesta annoksesta. Hinnan pitää vastata mitä saan lautasella. Juputusta x n....that´s the way things goes..






Ehkä vertailukohta oli Amarillolle liian rankka, meren rannalla oleva ravintola, joka saa kalansa tuoreena merestä. The Yates - pieni vaatimaton paikka jonka kaikki energia ruoan valmistuksessa. Yhtä kaikki, en tilaa enää tätä ateriaa täällä. Viehättävän seuralaiseni annos näytti vastaavasti visuaalisesti paremmalta, vaikka suurta vedätystä pajutarjottimen koolla pelataankin. No, jos jotkut on tähän tyytyväisiä, mikäs siinä - The Food Agent tahtoo hyvää ruokaa, kivoissa paikoissa.


The Food Agent went to Amarillo in Lahti and ordered Fish & Chips, what I had in UK last summer in Frinton on sea at Yates. Long story short; I wont order Fish & Chips anymore at Amarillo, thought it´s nice place to sit down and chat.


Lahti, Amarillo Fish & Chips 13,50 €
Kokonaispisteet / Total points ( 1-10 ) 7
En suosittele / I don´t recommed

sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Tampere, Frankly, Pastapesto + aurinkokuivattuja tomaatteja 11,20 €



Kas kävi niin, että The Food Agent joutui matkoillaan nääs Tampereelle.

 

Kohteeksi valitsin kaiken mieluisimman kohteen; yksityisen, pienen, lupaavanoloisen, paikan josta en tiennyt edeltä yhtikäs mitään. Ja kas vain, eteeni tipahti juuri sellainen, Hämeenpuiston kupeessa Ravintola Frankly.
http://www.ravintolafrankly.fi/


Paikka mainostaa itseään hyvän palvelun paikkana, ja "Kun ruoka maistuu asteen paremmalta". No, sen päätän minä..We´ll see...


Paikan eteisen sisustus aavistuksen kysymysmerkki, mutta selkeästi jäät odottamaan tässä pöytään ohjausta. Tai minä jäin.
Oikealla baaritiski ja kassa, suoraan edessä ruokailusali. Minut ohjattiin ystävällisesti kahden hengen pikkupöytään, salin takaosaan. Ravintolassa
reilut 10 asiakasta, eli ok.

Pöytien sijoittelussa pidän sellaisia ratkaisuja tyhminä, joissa jompikumpi ruokailijoista joutuu istumaan naama päätyseinää vasten.
Täällä päätyseinän pöydät oli sijoitettu hyvin salin pituussuuntaan, jolloin näillä ruokailijoilla näkymä koko ravintolaan. Tämäkin oma taiteen lajinsa.



Lautasliinat selvästi numeroa paksummat kuin normaalisti.
Tämä lupasi hyvää ruoan suhteen.


Lounasvaihtoehdoksi oli kokki valmistanut monipuolisen menun, jossa sekä alku-,että pää-, että jälkiruoan pystyit vaihtamaan. Mutta, koska tämä paikka kehui numeroa enemmän itseään, päätin kokeilla miten kokki repeää jos ruoka tuleekin normaalisti á la carte -listalta. Lisäksi lounasmenuun hinta 24,- oli liian kallis, koska olin juuri eilen osallisena tuhlannut kaksion hinnan Vanajanlinnassa. ( Ks, juttu Hml, Vanajanlinna )


Listalta löytyi yksi lempiruuistani, joten tämä lähti kokeiluun, Pastapesto + aurinkokuivattuja tomaatteja. Yksi parhaista pastapesto kokeiluista on Lontoon Queenswaylta, jossa nälästä puolikuolleelle tarjoiltu hyvin tehty annos piirtyi sivuprofiiliini varmaan ikuiseksi ajoiksi.
Ja takaisin Tamppereelle..

Annos tilattiin klo 12:11 ja se saapui 12:25. Tämä oli hyvä, koska parkki oli menossa umpeen 12:48. Kokki ei siis mennyt aivan sekaisin keittössä kun tilaus tuli kesken lounasajan listalta. Just a test :) Kokonaisuus näytti hyvältä, ja kokki oli ylimääräisillä täytteillä halunnut oman allekirjoituksensa annokseen esille.



Kaikki extra sopi pastapestoon hyvin ja nyt olin tyytyväinen, etten saanut ruokaa Iittalassa. Kaikki meni lautaselta alas kuten kiltin agentin pitääkin syödä.

"Lasku kiitos".


30.4.2010 klo 12:41 kirjoitettu lasku jää ravintolan historiaan ikuiseksi ajoiksi, sillä täältä poistui tyytyväinen The Food Agent.

The Food Agent found himself in Tampere. I happily choose restaurants, who are independent, promising and gives you nice vibes already when look at the place. This time all this happened. I found nice Restaurant Frankly who deserves to be promoted. Pastapesto was a very good portion, with all extra fillings, you normally don´t get. The Chef obviously likes to print his fingerprints to his/hers meals. http://www.ravintolafrankly.fi/.


Tampere, Ravintola Frankly, Pastapesto + Aurinkokuivattujatomaatteja 11,20 €

Kokonaispisteet / Total points ( 1 - 10 )  9,25
Suosittelen / I recommend

lauantai 1. toukokuuta 2010

Iittala, Ravintola Uusi Hytti

The Food Agent oikeasti säästää teidät tuskalta. Älkää menkö suotta ohikulkiessanne lounastamaan Iittalaan. Minä menin.

Tämä kyltin perusteella ajattelin kokeilla, miltä paikallinen lounas maistuisi.
Ravintola pienessä liikekeskuksessa, perällä. Paikan päällä ulkona kolme jermua tupakalla. Sisällä tiskillä humalainen huusi jotain minulle, aivan kuin olisimme tunteneet toisemme. Tarjoilija oli kuitenkin selvänä, ja totesi että Shelliltä saa ruokaa. Just joo...sellainen oli ravintola Uusi Hytti.

The Food Agent did´nt get any food from this small town "restaurant", which actually was what we call "juottola". Just avoid this place.


Iittala, Ravintola Uusi Hytti, ***
Kokonaispisteet / Total points ( 1 - 10 )   1
En suosittele / I don´t recommend

Hämeenlinna, Vanajanlinna, illallinen - 80 tuhatta €

The Food Agent lähti liikenteeseen kohti Hämeenlinnaa ja siellä tarkemmin kohteena Vanajanlinna. Paikka on eittämättä Suomen tasokkaimpia hotelleja, jossa ovat häitään juhlineet niin Kimi Räikkönen & Jenni Dahlman-Räikkönen, ja kesällä 2010 samaisen tempun aikovat toteuttaa Jari Sarasvuo  &Virpi Kuitunen. Niinpä The Food Agent päätti testata täsmälleen samaiset puitteet, kelpaako paikka Suomen siniverisille...




Linnan historiasta kerrotaan, että eräs varakas Saksalainen rakennutti paikan tyttöystävälleen, ja sotien aikana se siirtyi venäläiseen omistukseen, ja edelleen sotien jälkeen kommunistisen puoleen omaisuudeksi; jonka hallussa se toimi Sirola Opistona. Nyt siis hotellina. Palvelu paikassa pelaa epäsuomalaisen hyvin.





Koska testi ei olisi aito ilman juhlallisia puitteita, tilasi The Food Agent paikan päälle Riku Niemi Orkesterin luomaan tunnelmaa, siksi aikaa kun söisin ruokani.


Kuten videolta näkyy Creme Brulee ja kahvi oli ensiluokkaiset ja pääruokana seisovasta pöydästä maistui niin liha kuin kalaruoat.



Päivän positiivisin yllätys oli kuitenkin juontajamme Martti Vannas ( http://www.marttivannas.com/videot.html ), jota voi suositella varauksitta
vastaaviin tilaisuuksiin. Katso videot ja esim Demovideo in english.

The Food Agent rated Hotel Vanajalinna, with excellent points.
Jari Sarasvuo and Virpi Kuitunen have announced to get married here summer 2010 just like Kimi Räikkönen and Jenni Dahlman-Räikkönen did, so I though it would be nice to have a little bit similar surroundings while I´m eating and rating this place. Please, visit our host web page ( http://www.marttivannas.com/videot.html ) and order him to entertain your customer meeting, you´ll love it.


Hämeenlinna, Vanajanlinna, illallinen teltassa, tsiljoona euroa

Kokonaispisteet / Totalpoints ( 1-10 ) 9,5
Suosittelen / I recommed