keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Imatra, Imatran Valtionhotelli; lohikeitto-iso 13,50 €



Olin nälkäinen. The Food Agent päätti iskeä tänään Itä-Suomeen; Etelä Karjalaan - Imatralle. Imatralla mielenkiintoisen historian omaava Imatran Valtionhotelli pääsi arvaamattaan kohteeksi. Hotelli näyttää hyvin epäsuomalaiselta, kuin linna suoraan alpeilta.

Koska kyseessä oli päivällinen, päätin valita varsinaiseksi ruuaksi aavistuksen kevyemmän vaihtoehdon - lohikeiton. Päätös oli hankala, koska listalla oli myös Marsalkka Mannerheimin lempiruoka; Worchsmack.


Ravintola sijaitsee hotellin/linnan salissa, jossa mennessäni oli kolme muuta ihmistä. Pois lähtiessäni, klo 21:06, ruokailijoita useita kymmeniä.
Ennen keittoa pöytään saapui tilaamani lager-olut, sekä vaalea alkuleipä sopivan suolaisen voin kera.






Luulin, että keitto ruoka olisi ollut valmiina muhimassa padassa ja tulisi näin muutamassa minuutissa pöytään, mutta ei. Keitto saapui 20 min odottelun jälkeen, ja olin itse asiassa tähän tyytyväinen, että ruoka tehtiin tilauksesta.




Tarjoilija unohti, että keittoon kuului tumma leipä. Kun huomautin "eikös tähän kuulunut..", hän kyllä kiikutti leivän ystävällisesti pöytään, ( kun ensin tarkasti asian listalta - huomasin kyllä..).


Keitto oli yllättäen suolaton, enkä muista edellistä kertaa, että olisin joutunut laittamaan purkista suolaa ruokaani. Mietin, että oliko tämän jopa tarkoitus, terveyskeitto tmv..mutta suolainen voi leivän kanssa ei istunut tähän, jos näin oli tarkoitus. Perunat oli pienitty, mutta 20 min ei sittenkään ollut tehneet niistä täysin kypsiä. Annoksen koko oli iso, kuten olin valinnutkin ( pieni keitto / iso keitto ). Salissa soi paikkaan sopiva musiikki ja paikka oli siisti.


Jälkiruoaksi päätin maistaa paikan erikoisuutta, jota tarjoilija ei osannut kuvailla kovin myyvästi "..sellainen..kääretorttu..".








Palvelu oli ystävällistä, mutta tarjoilijat ei tienneet toistensa tekemisistä.
Tämä koitui lottovoitokseni, koska sain molemmilta tarjoilijoilta peräti kaksi suklaata, eli neljä yhteensä. Oi mikä jymy-onni!






Kaikkine herkkuineen lasku 28 ja risat, joka oli normaaliin illalliseen kalliinpuoleinen, mutta tänään nälkäiselle agentille ok.


I was hungry. The Food Agent decided to go to South-Karelia, Imatra.
Apparently we have one of those middle european style castles in this land-of-the thousands lakes. Anyway, I took a salmon soup with some brown bread.
Waitress forgot the bread, and potatoes were´nt cooked enough with only 20 min boiling. I had to add some salt into the soap, which I usually never do.


Service was friendly, and this unique hotel is worth to view, so if you are wandering near Imatra ( road-6 ), you might wanna see the building.




Imatra, Imatran Valtionhotelli, Lohikeitto-iso, 13,50 €
Kokonaispisteet / Total points ( 1-10 )   8
Suosittelen nippanappa / I almost recommend





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti