tiistai 27. huhtikuuta 2010

Lahti, Robert´s Coffee, Kanasämpylä 5,10 € + iso kahvi 2,20 €

The Food Agent ei kehdannut tänään kuvata syömaansa ruokaa, vaikka annos oli erittäin suositeltava lohi. Syynä tähän oli, että istuin kokin silmien alla, ja henkilöllisyys olisi vaarassa paljastua. Joten tämän päivän jutuksi laitetaan viikonlopun kokemus skandinaavisesta kahvilaketjusta nimeltä Robert´s Coffee.







Ketjuhan toimii lähes kaikkialla missä on elämää, ja kaikessa yksinkertaisuudessaan suolainen puoli on hyvällä tasolla, jossa on vaihtoehtoja useampia. Annoksen koot reiluja, ja juomapuolelta löytyy tietenkin vaikka mitä.




Lauantaiaamun startteriksi kaupunkilaishiirelle otin ison kahvin ja kanasämpylän.

Sämpylä oli rinkelin mallinen ja aavistuksen hankala syödä, tippuvien täytteidensä ansiosta.
Sekä täytteet, että itse sämpylä oli tuoreen oloisia. Kanatäytteet oli mukavassa kastikkeessa, eikä vain paistettuja kananpaloja. Olen viime aikoina käyttänyt kahvissa maitoa, joka selvästi heikentää kykyäni arvioida itse kahvia. Kahvi mustana on todella helppo arvioida ollaanko oikealla vai väärällä tiellä...Yllättävän monta kertaa törmäät "tupakan"tunkkaiseen kahviin, vaikka kyseessä oli ns. loistokahvila. Tämä kahvi kuitenkin läpäisi peruskahville asettamani tiukat laatuvaatimukset.



Robert´s Coffee pyrkii koukuttamaan asiakkaansa mm. leimalippusella, johon keräämällä sivullisen leimoja, saat ilmaisen lämpimän juoman. Leimat käy ja toimii ketjun missä tahansa kahviloissa. Mikäs siinä, käy minulle...

Olen ymmärtänyt, että kyseessä on franchising -periaatteella toimiva ketju, jossa yrittäjä saa ketjun brandinimen ja kahvilakonseptin hoitoonsa, ja tekee oman työnsä niin hyvin kuin kykenee. Aiemmin tällä paikalla ollut yrittäjä lopetti, mutta toivottavasti nykyinen ( mikäli olen oikeassa ) pärjää torin kupeessa.

Lasku oli keskustan sisäkahviloille tyyppillinen reilu kymppi kahdelta ( torilla halvinta, suosittelen kesäaamuisin, satamassa toiseksi halvinta ja sitten on nämä sisämestat ).






Robert´s on ymmärtänyt miksi kahvilaan mennään; paitsi ottamaan välipalaa, myös viihtymään, ja sen pystyy tässä hyvin sisustetussa kahvilassa tekemään. Tosin parhain kahvilan & ravintolan sisustuselementti on mielestäni asiakkaat itse. Mikään ei voita puheensorinaa  - ei edes Effex Sisustuspaneeli tai Stonen -kivinen päätyseinä ( puu tosin ekologisempi ).

Today´s story comes from last saturday, because today The Food Agent´s top secret intendity was in danger to be revealed. Robert´s Coffee is a nice, well taken care of coffee chain, with luring pasteries ( though I once had a pretty messy experience at Arlanda airport ).
A coffee & chicken roll was nice & moist starter for the whole weekend.
You can find these cafeterias, almost in any city in Finland ( more than 30k inhabs. ), and they are bomb-proof places to have a nice cup of what ever you like.

Lahti, Robert´s Coffee, Aleksanterinkatu / torin kupeessa ( toinen Triossa ), Iso kahvi ja kanasämpylä 2,20 + 5,10 €.
Kokonaispisteet / Total points ( 1 - 10 )   8,5
Suosittelen / I recommend













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti