lauantai 24. huhtikuuta 2010

Lahti, Adanus ( Libanolilainen ), Aurarulla kebab 7,- €

The Food Agent kävi sitten melko nälkäisenä testaamassa, miten harvinaisemmasta päästä, Libanonilaiset ( vaikea kirjoittaa oikein..), osaavat tehdä rullakebabin. Aiemmin tässä paikassa on tullut testattua heidän omia kansallisruokiaan, joista jäi hieman keskeneräinen - kastikkeeton kuva. Hauskat nimethän heidän ruuillaan on, joka omalta osaltaan luo mukavaa tunnelmaa jo ruokaa tilatessa.


Näitä eri kansallisuuksien omia ruokapaikkoja toivisi lisää, edellyttäen että ruoka on syötävää.


No, Aurarulla kebab on helppo arvostella, koska varsinkin Lahdessa tälle asettaa sekä Aspendos, ynnä muut kebab-konkarit, kovan tason.


Adanus sijaitsee Lahdessa Hämeenkadulla, paikassa jossa sinnitteli yllättävän kauan intialainen ravintola, syyttä ilman asiakkaita. Paikan väritys on omituisen pastellisävyisen värikartan maailmasta. Pyöreät pöydät viitannevat, että täällä on lounastanut aikoinaan ilmeisesti ritareita.


The Food Agentin viehkeä seuralainen tilasi Anatolia Kebabin, joka päällisin puolin näytti kaikin puolin hyvältä. Suurempia eroja tässä annoksessa ei kuuleman mukaan ollut perinteisiin paikkoihin. Mutta, jätetään sen virallinen arvio tulevaisuuteen.






Aurarullakebab, tuo 2000 -luvun kansallisruokamme, saapui pöytään 10 minuutin odottelun jälkeen verhoiltuna tyylikkääseen talousalumiinifolioon kuten kaikkialla ( miksei johonkin syötävään? ).




Annoksen koko ok. Salaattia aloituspäässä, ja eikun tämän norsunpoikasen kärsää muistuttavan annoksen kimppuun. Salaatti ok. Kuoritaikina ok. Lihat ok. Kastike ok. On vaikea löytää varsinaista virhettä yksittäisistä komponenteista. Mutta vielä jää matkaa korttelin toisella puolella olevaan Aspendokseen. Tiivistän eron sanaan "maukkaus".
En salli aurarullakebabin makuun kansallissävytteisyyksiä tai -selityksiä, koska kyseessä on kuten todettu, supisuomalainen annos :) ja näin ollen tämä maukkauden ero, pudottaa pisteitä.


Ensi kerralla tilaan rullakebabin ilman rullaa :)


The Food Agent hit the Lebanese Adanus restaurant in Lahti, with selected bluecheese-roll-kebab. This is a hard nut to crack, because we already know how they supposed to taste.
Don´t worry, they managed just fine, but still, they should scout Aspendos in the other side of the block.


Lahti, Libanonilainen Adanus, Aurarullakebab, 7,- €
Kokonaispisteet / Total points ( 1-10 )        7
Suosittelen / I recommend

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti