keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Pizzeria Gulav Midia ( Rotona ) / Äänekoski

The Food Agent onnistui tyhjentämään akkunsa, ja näin ollen juttu ilman kuvia.

Äänekoski on pieni paikka, jossa ohikulkiessa löytää hyvä lounaspaikka on jonkinasteinen riski, ja tästä syystä valitsin pizza&kebab paikan joka löytyi  Torikatu 5sta, Pizzeria Gulav Midia.

Pieni, intiimi pizzeria, jossa panostettu kolme pykälää enemmän sisustukseen.

Tilasin Kebabin, jonka toinen kahdesta työntekijästä valmisti noin 5 minuutissa. Annos runsas, kastike normaalia makeampi, mutta hyvä.

Kollegani pizza ei meinannut mahtua lautaselle, joten ainakin koon puolesta
pizzat ovat asiakkaalle mieluisia.

Käy ihmeessä bongaamassa tämä paikka kun liikut lähellä.

The Food Agent managed to run of the battery, so this time the story without pictures. Äänekoski, small place that you easily pass by, and it would be shame to have something uneatable for lunch.
So, I choose to pick up any Pizzeria, which was near. We found nice and well decorated place from Torikatu 5, Pizzeria Gulav Midia. Kebab was more sweat than normal, but this was only a good thing..Check this place yourself.


Äänekoski, Pizzeria Gulav Midia, Kebab annos 7 €.
Kokonaispisteet / Total points ( 1- 10 )  9
Suosittelen / I recommend

tiistai 27. huhtikuuta 2010

Lahti, Robert´s Coffee, Kanasämpylä 5,10 € + iso kahvi 2,20 €

The Food Agent ei kehdannut tänään kuvata syömaansa ruokaa, vaikka annos oli erittäin suositeltava lohi. Syynä tähän oli, että istuin kokin silmien alla, ja henkilöllisyys olisi vaarassa paljastua. Joten tämän päivän jutuksi laitetaan viikonlopun kokemus skandinaavisesta kahvilaketjusta nimeltä Robert´s Coffee.







Ketjuhan toimii lähes kaikkialla missä on elämää, ja kaikessa yksinkertaisuudessaan suolainen puoli on hyvällä tasolla, jossa on vaihtoehtoja useampia. Annoksen koot reiluja, ja juomapuolelta löytyy tietenkin vaikka mitä.




Lauantaiaamun startteriksi kaupunkilaishiirelle otin ison kahvin ja kanasämpylän.

Sämpylä oli rinkelin mallinen ja aavistuksen hankala syödä, tippuvien täytteidensä ansiosta.
Sekä täytteet, että itse sämpylä oli tuoreen oloisia. Kanatäytteet oli mukavassa kastikkeessa, eikä vain paistettuja kananpaloja. Olen viime aikoina käyttänyt kahvissa maitoa, joka selvästi heikentää kykyäni arvioida itse kahvia. Kahvi mustana on todella helppo arvioida ollaanko oikealla vai väärällä tiellä...Yllättävän monta kertaa törmäät "tupakan"tunkkaiseen kahviin, vaikka kyseessä oli ns. loistokahvila. Tämä kahvi kuitenkin läpäisi peruskahville asettamani tiukat laatuvaatimukset.



Robert´s Coffee pyrkii koukuttamaan asiakkaansa mm. leimalippusella, johon keräämällä sivullisen leimoja, saat ilmaisen lämpimän juoman. Leimat käy ja toimii ketjun missä tahansa kahviloissa. Mikäs siinä, käy minulle...

Olen ymmärtänyt, että kyseessä on franchising -periaatteella toimiva ketju, jossa yrittäjä saa ketjun brandinimen ja kahvilakonseptin hoitoonsa, ja tekee oman työnsä niin hyvin kuin kykenee. Aiemmin tällä paikalla ollut yrittäjä lopetti, mutta toivottavasti nykyinen ( mikäli olen oikeassa ) pärjää torin kupeessa.

Lasku oli keskustan sisäkahviloille tyyppillinen reilu kymppi kahdelta ( torilla halvinta, suosittelen kesäaamuisin, satamassa toiseksi halvinta ja sitten on nämä sisämestat ).






Robert´s on ymmärtänyt miksi kahvilaan mennään; paitsi ottamaan välipalaa, myös viihtymään, ja sen pystyy tässä hyvin sisustetussa kahvilassa tekemään. Tosin parhain kahvilan & ravintolan sisustuselementti on mielestäni asiakkaat itse. Mikään ei voita puheensorinaa  - ei edes Effex Sisustuspaneeli tai Stonen -kivinen päätyseinä ( puu tosin ekologisempi ).

Today´s story comes from last saturday, because today The Food Agent´s top secret intendity was in danger to be revealed. Robert´s Coffee is a nice, well taken care of coffee chain, with luring pasteries ( though I once had a pretty messy experience at Arlanda airport ).
A coffee & chicken roll was nice & moist starter for the whole weekend.
You can find these cafeterias, almost in any city in Finland ( more than 30k inhabs. ), and they are bomb-proof places to have a nice cup of what ever you like.

Lahti, Robert´s Coffee, Aleksanterinkatu / torin kupeessa ( toinen Triossa ), Iso kahvi ja kanasämpylä 2,20 + 5,10 €.
Kokonaispisteet / Total points ( 1 - 10 )   8,5
Suosittelen / I recommend













sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Kerava, Cafe RiGa, Broileri-mozzarellaleipä 8,90 €


Hyvään ruokapaikkaan on aina mieluista palata, ja niimpä tällä kertaa The Food Agent päätti kurvata Keravalle, Rigaan testaamaan Broileri-Mozzarella leivän.


Leipä tehtiin tilausta vastaan, ja pöytään saapuessaan oli mukava yllätys, kuten aina, jos annos on korkeampi kuin leveä. Annoksen korkeus tekee tarjoiltavasta jotenkin poikkeuksellisen hienoa visuaalisessa mielessä, korkeatasoista, sanan kirjaimellisessa merkityksessä.
Tätä ominaisuutta annoksissa ei muuten käytetä kovinkaan paljon hyväksi, jos asiaa tiedostetaan edes eduksi..




Ainesosat tähän annokseen on alhaalta ylös; maalaisranskalaiset, salaattia, vaalea reilunkokoinen leipä, tuoretomaattia, paistettu broileri, mozzarella - ja dippikastikkeena melko
tavanomainen, joskin aina toimiva, hampurilaistyyppinen kastike.




 Annos oli very very nice meal, ilman häiriötekijöitä, ja ansaitsee kaikessa yksinkertaisuudessaan kiitettävän arvosanan.


It´s always easy choice to go back to the restaurant which you have had good meals; so this time The Food Agent headed to Cafe Riga to have a broiler-mozzarella-bread.
As always, It´s nice to have meals which are higher than wider; and with fresh ingredients, this bread deserves good rating.


Kerava, Cafe Riga, Broileri-Mozzarella leipä, 8,90 €
Kokonaispisteet / Total points ( 1-10 )   9
Suosittelen / I recommend


  

lauantai 24. huhtikuuta 2010

Lahti, Adanus ( Libanolilainen ), Aurarulla kebab 7,- €

The Food Agent kävi sitten melko nälkäisenä testaamassa, miten harvinaisemmasta päästä, Libanonilaiset ( vaikea kirjoittaa oikein..), osaavat tehdä rullakebabin. Aiemmin tässä paikassa on tullut testattua heidän omia kansallisruokiaan, joista jäi hieman keskeneräinen - kastikkeeton kuva. Hauskat nimethän heidän ruuillaan on, joka omalta osaltaan luo mukavaa tunnelmaa jo ruokaa tilatessa.


Näitä eri kansallisuuksien omia ruokapaikkoja toivisi lisää, edellyttäen että ruoka on syötävää.


No, Aurarulla kebab on helppo arvostella, koska varsinkin Lahdessa tälle asettaa sekä Aspendos, ynnä muut kebab-konkarit, kovan tason.


Adanus sijaitsee Lahdessa Hämeenkadulla, paikassa jossa sinnitteli yllättävän kauan intialainen ravintola, syyttä ilman asiakkaita. Paikan väritys on omituisen pastellisävyisen värikartan maailmasta. Pyöreät pöydät viitannevat, että täällä on lounastanut aikoinaan ilmeisesti ritareita.


The Food Agentin viehkeä seuralainen tilasi Anatolia Kebabin, joka päällisin puolin näytti kaikin puolin hyvältä. Suurempia eroja tässä annoksessa ei kuuleman mukaan ollut perinteisiin paikkoihin. Mutta, jätetään sen virallinen arvio tulevaisuuteen.






Aurarullakebab, tuo 2000 -luvun kansallisruokamme, saapui pöytään 10 minuutin odottelun jälkeen verhoiltuna tyylikkääseen talousalumiinifolioon kuten kaikkialla ( miksei johonkin syötävään? ).




Annoksen koko ok. Salaattia aloituspäässä, ja eikun tämän norsunpoikasen kärsää muistuttavan annoksen kimppuun. Salaatti ok. Kuoritaikina ok. Lihat ok. Kastike ok. On vaikea löytää varsinaista virhettä yksittäisistä komponenteista. Mutta vielä jää matkaa korttelin toisella puolella olevaan Aspendokseen. Tiivistän eron sanaan "maukkaus".
En salli aurarullakebabin makuun kansallissävytteisyyksiä tai -selityksiä, koska kyseessä on kuten todettu, supisuomalainen annos :) ja näin ollen tämä maukkauden ero, pudottaa pisteitä.


Ensi kerralla tilaan rullakebabin ilman rullaa :)


The Food Agent hit the Lebanese Adanus restaurant in Lahti, with selected bluecheese-roll-kebab. This is a hard nut to crack, because we already know how they supposed to taste.
Don´t worry, they managed just fine, but still, they should scout Aspendos in the other side of the block.


Lahti, Libanonilainen Adanus, Aurarullakebab, 7,- €
Kokonaispisteet / Total points ( 1-10 )        7
Suosittelen / I recommend

Jyväskylä, Fransmanni, Sahramikeitto+Ylikypsä porsas 12,- €

No niin...miten tämän nyt kauniisti sitten kirjoittaisi. Kokeillaan.


The Food Agent joutui reissullaan Jyväskylään, joka on mukavan oloinen kaupunki, mutta matkan rasituksesta johtuen Hänen salaisuutensa ei jaksanut lähteä pois hotellilta, vaan päätti einestää illallisen Fransmannissa, tuossa S-ryhmän iki-ihanassa konsepti ravintolassa.


Ravintolan miljöö ja tunnelma ok. Asiakkaita tiistai-illalle kohtuullisesti.


Mitä nyt söisin? Mikä annos päätyisi pahaa aavistamattomana verkkoon koko maailman nähtäville? Tarjoilija suositteli että tuhlaisin 12,- € S-Cardilla saamani etusetelin "erikoismynuun" ( laminoitu A4, fontti Arial jne..) antimiin.


"12 € saisi alkuruuan, pääruan, ja tarjolla olisi vielä listalla kahvia ja jäätelöä".


"No, mennään sillä.."


Alkuruuaksi Sahramikeittoa. Keiton pinnalla kevyttä hyytymää.
Annos kuitenkin lämmin ja mukava poikkeus.






Sitten pääruokaan; Ylikypsä porsas "..joka on suosittu annos meillä".




Kyljys ei ihan vastannut odotuksia.


Lihan sitkeyden vuoksi piti pureskelun jälkeen laittaa takaisin lautaselle osa tästä kumipallosta. Mausteita oli käytetty runsaasti, ilmeisesti merisuolasta lähtien, mutta tämän tasoinen huijausliha ei sovi Agentille.



Ei kerta kaikkiaan, ilmassa poikkeuksellisen suurta huijauksen makua.
Jos Fransmanni aikoo jatkossa kerätä 12,- € tarjoushinnalla, ei annoksen ydin, liha, saisi olla alle euron tavaraa.

Illan kruunasi lasku, jossa jäätelö oli veloitettu erikseen.
"Eikös tähän kuulunut...?".

Ei kuulunut.

Viisi pistettä tulee sisustuksesta ja alkuruuasta ( parin kuukauden takainen kokemus kanaruukusta Turun Hamburger Börsin alakerrassa poikkesi vain hieman tästä...).

This week The Food Agent spotted unaware restaurant in Jyväskylä, Fransmanni. They had all changes, just like every other restaurant in this planet to serve good quality meals for me, but this time this did´nt happen.
The meal, I was recommended, was´nt at all what my majesty highnes expected, and therefore it´s impossible to recommend this meal in this place
( still gives me creeps ). Five points is based on interior which is done with lot of money.

Jyväskylä, Fransmanni, Ylikypsä porsas 12,- €
Kokonaispisteet / Total points ( 1-10 )    5
En suosittele / I don´t recommend

torstai 22. huhtikuuta 2010

Kerava, Royal Nepal, Inkiväärikana 7,60 €

On mennyt luvattoman monta päivää monen lounaan kanssa, joita en ole ehtinyt päivittämään kansan hyödyksi. Tässä kuitenkin muutaman päivän takainen kokemus Keravalta, Nepalilaisesta ravintolasta.


Ravintola kuuluu ehdottomasti kivoihin lounaspaikkoihin, jonne on kiva mennä
mutustamaan melko miedon maustein ( miedoin = johtuu osittain siitä, että en juuri koskaan valitse kovin tulisia ruokia ) maustettua lounasta Nan-leivän kera.

Tällä kertaa valitsin Inkivääri-kanaa, vaikka vaihtoehtona oli mm.lammasta.
Alkusalaatti erittäin raikas, jonkin sipulin kaltaisen ( miedompi kuin sippe, hauskan värinen ) kera.



Itse lounas tuli sopivan nopeasti, ja tähän kulttuurin sopivasti - peltilautasella.


Vasemmalta; raikas ja kylmä soossi / kanat á la inkivääri / papuja kastikkeessa.
Riisistä en oikein välitä, mutta tähän annokseen se kyllä kieltämättä kuuluu.
Lautanen on hyvä pyyhkiä lopussa Nan -leivällä, joka on aina tuore ja tehdään tilausta vastaan.


Pidin hyvin tehdystä annoksesta ja tästä viininpunaisesta lounaspaikasta muutenkin, mutta ensi kerralla jokin tulisempi voisi olla paikallaan tämän vauvan ruuan sijasta.

Kerava, Royal Nepal, Inkivääri kanaa, lounas 7,60 €
Kokonaispisteet /  Total points ( 1- 10 )   8
Suosittelen / I recommend

perjantai 16. huhtikuuta 2010

Joensuu, Deli China, Sechuan kana 12,20 €


The Food Agent huomaa eksyvänsä usein kiinalaiseen. Tällä kertaa Joensuussa syynä oli, että alunperin kohteeksi valittu ravintola  ( Verona - Pizzeria) oli kiinni..Anyway, kiinalaisen ruoan arvostus on ehkä noussut sitten 90-luvun. Nopeaa ja aina freshin oloista mikäli kiinalaisessa hyvä kokki.






Vaan miten Deli China selvisi tästä yllättävästä kritiikki-iskun kohteeksi joutumisesta?


Ravintolassa yksi asiakas ennen seurueemme saapumista paikkaan.
Tarjoilija oli reipas ja ystävällinen, kuten kuuluukin. Mitä kokki tänään suosittelee -kysymykseen sain empimättä vastaukseksi "Sechuan kana on suosituimpia annoksia". Sitä siis agentille.






Annos oli, kuten niin monesti kiinalaisessa, reilun kokoinen ja mikä yllättävää; seurueemme kaikki kolmea annosta saapui ehkä noin 10 minuutissa.
Alkoi kuulostamaan jo mikroruoka nopeudelta, mutta Wok -ruoka on nopea valmistaa oikeissa käsissä. Huhu kertoi, että keittiössä heiluttaisi veistä Vietnamilainen kokki.


Annos oli maukas, sisältäen sopivasti kanaa ja vihanneksia.




Jälkiruoaksi tilasimme klassisen frit.ban+jäden, joka maistui illan päätteeksi.


Joensuussa on hyvätasoinen kiinalainen, joka tarjoaa yllätyksettömän hyvää ruokaa kaikille nälkäisille. Tämän kiinalaisen löydät torin vierestä, sisäpihalta.


The Food Agent realised that he visits Chinese restaurants way too often.
This time it was´nt intention, but plan-B. Joensuu has got a nice little Chinese "Deli China" -restaurant, where you get a nice service & good food.
The meal was everything I expected, and an old school -desert was just the right choice before the long night sleep.


Joensuu, Deli China, Sechuan kana, 12,20 €
Kokonaispisteet / Total points ( 1-10 )     8,5
Suosittelen / I recommend

keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Imatra, Imatran Valtionhotelli; lohikeitto-iso 13,50 €



Olin nälkäinen. The Food Agent päätti iskeä tänään Itä-Suomeen; Etelä Karjalaan - Imatralle. Imatralla mielenkiintoisen historian omaava Imatran Valtionhotelli pääsi arvaamattaan kohteeksi. Hotelli näyttää hyvin epäsuomalaiselta, kuin linna suoraan alpeilta.

Koska kyseessä oli päivällinen, päätin valita varsinaiseksi ruuaksi aavistuksen kevyemmän vaihtoehdon - lohikeiton. Päätös oli hankala, koska listalla oli myös Marsalkka Mannerheimin lempiruoka; Worchsmack.


Ravintola sijaitsee hotellin/linnan salissa, jossa mennessäni oli kolme muuta ihmistä. Pois lähtiessäni, klo 21:06, ruokailijoita useita kymmeniä.
Ennen keittoa pöytään saapui tilaamani lager-olut, sekä vaalea alkuleipä sopivan suolaisen voin kera.






Luulin, että keitto ruoka olisi ollut valmiina muhimassa padassa ja tulisi näin muutamassa minuutissa pöytään, mutta ei. Keitto saapui 20 min odottelun jälkeen, ja olin itse asiassa tähän tyytyväinen, että ruoka tehtiin tilauksesta.




Tarjoilija unohti, että keittoon kuului tumma leipä. Kun huomautin "eikös tähän kuulunut..", hän kyllä kiikutti leivän ystävällisesti pöytään, ( kun ensin tarkasti asian listalta - huomasin kyllä..).


Keitto oli yllättäen suolaton, enkä muista edellistä kertaa, että olisin joutunut laittamaan purkista suolaa ruokaani. Mietin, että oliko tämän jopa tarkoitus, terveyskeitto tmv..mutta suolainen voi leivän kanssa ei istunut tähän, jos näin oli tarkoitus. Perunat oli pienitty, mutta 20 min ei sittenkään ollut tehneet niistä täysin kypsiä. Annoksen koko oli iso, kuten olin valinnutkin ( pieni keitto / iso keitto ). Salissa soi paikkaan sopiva musiikki ja paikka oli siisti.


Jälkiruoaksi päätin maistaa paikan erikoisuutta, jota tarjoilija ei osannut kuvailla kovin myyvästi "..sellainen..kääretorttu..".








Palvelu oli ystävällistä, mutta tarjoilijat ei tienneet toistensa tekemisistä.
Tämä koitui lottovoitokseni, koska sain molemmilta tarjoilijoilta peräti kaksi suklaata, eli neljä yhteensä. Oi mikä jymy-onni!






Kaikkine herkkuineen lasku 28 ja risat, joka oli normaaliin illalliseen kalliinpuoleinen, mutta tänään nälkäiselle agentille ok.


I was hungry. The Food Agent decided to go to South-Karelia, Imatra.
Apparently we have one of those middle european style castles in this land-of-the thousands lakes. Anyway, I took a salmon soup with some brown bread.
Waitress forgot the bread, and potatoes were´nt cooked enough with only 20 min boiling. I had to add some salt into the soap, which I usually never do.


Service was friendly, and this unique hotel is worth to view, so if you are wandering near Imatra ( road-6 ), you might wanna see the building.




Imatra, Imatran Valtionhotelli, Lohikeitto-iso, 13,50 €
Kokonaispisteet / Total points ( 1-10 )   8
Suosittelen nippanappa / I almost recommend





tiistai 13. huhtikuuta 2010

Mikkeli, King´s Kiinalainen, lounas seisova pöytä 8,50 €

Tänään The Food Agent matkasi Mikkeliin, tarkastamaan paikallisen Kiinalaisen tason. Kohteeksi joutui King´s Maaherrankadulla.



Ensivaikutelma paikasta siisti, enemmän plussan kuin miinuksen puolella.
Asiakkaita paikalla kourallinen.




Kassan kautta seisovaan pöytään. Hinta oli pudotettu 9stä 8,50 €oon,
joten edustaa hintaa kalleimmasta päästä seisovia pöytiä...ja ollaan Mikkelissä. No, entä sitten itse ruoka?




Tarjolla oli sekä härkää, kanaa, että possua. Nuudelit ja riisit. Keittoa.
Ainut poikkeus ns. perinteiseen settiin oli, että täällä oli tarjolla, ei friteerattua kanaa, vaan friteerattua possua. Ainakin tänään.
Possu ja koko ateria maistui yllätyksettömältä, mutta hyvältä.


Lahdessa on ruuan maun puolesta eräs parhaista kiinalaisista, ( Great Wall - ei kuitenkaan sisustuksen..), ja tämän paikan ruoka lähenteli Lahden tasoa. Voisi sanoa, että asiakkaiden vähyyden vuoksi jopa parempi, koska Lahdessa lounasaikaan on koko ajan jokin ruokalaji tarjoiluvaunuista loppu.




Possu friteerattuna oli ok, vaikka ilmassa oli pientä skeptisyyttä..




Kuitista päätellen olin päivän seitsemän asiakas, joten tiukassa on kiinalaisen  tulot Mikkelissä ja vierailuni oli varmasti tervetullut.


Plussaa paikka saa sisustuksesta ja kiinalaisesta musiikista. Hyvä hyvä.




This time The Food Agent went to Mikkeli to check local level of a chinese food.
Place was nice, decorated well and filled with oriental music, which I like.
Good place to have a nice meal if you are near this restaurant.


Mikkeli, King´s, seisova pöytä 8,50 €
Kokonaispisteet/ Total points ( 1-10) 7,5.
Suosittelen / I recommend







maanantai 12. huhtikuuta 2010

Kerava, Ri-ga Eines, Paahdettua broilerinfileetä, maalaisranskalaisia, tummaa yrttikastiketta 9,20 €

Tänään The Food Agent ajatteli bongata pomminvarmasti hyvän ruuan ja suuntasin kohti Keravaa, melko vaatimattomaan ruokapaikkaan ulkoasultaan, mutta siistiin catering -palveluja tarjoavaan lounasruokapaikkaan; Cafe RiGaan.
Ravintola sijaitsee Keravalla aseman viereisessä liikekombinaatiossa.
www.caferiga.fi 

Rigaa ei voi verrata ruokapaikkaan johon mennään viihtymään, vaan se on pikemminkin melko cliini ruokapaikka hyvän ruuan ystäville. Tunnelmaan ei siis ole panostettu, vaan kyseessä on restauroitu siisti ja puhdas ruokala.
Ensimmäiset kokemukset tästä paikasta aikoinaan oli, että täällä saa 25,- € aterioita 8,-€lla ( ei koske pizzoja, jotka tehdään täällä valmispohjille ).




Pitempiä miettimättä valinta kohdistuu päivän listalta suositukseen:



Itse annosta odotellessa, alkuun salaattipöydästä juttuja..Riga tekee itse leipänsä ja kunnianhimo on sopivan korkealla monen ruuan suhteen.




Työntekijöillä yhteinäiset työasut ja ammattimainen meininki; täällä tehdään tuoreista hyvää ruokaa..








Ja annos saapui; ei moittimista minkään suhteen itse annoksessa, mutta..
Miksi ihmeessä melko tavalliset ranskalaiset ovat saaneet nimen "maalaisrans..". Toki moni tykkää ranskalaisista, mutta taitaa olla sittenkin kokin helppo tie lisukkeeksi.. No, tästä paikasta en epäile, ettei tarvittaessa vaivaa nähdä.


Simppelisti - WYSIWYG.






Vielä viimeinen suupala, ennen Pappilan hätävara -jälkiruokaa itse noutaen.


Olisi mielenkiintoista kuulla, mitä Gordon Ramsey sanoisi tämän paikan ruuasta..


Today The Food Agent decided to make a hit to a restaurant, where I knew I would get something good. So, I made a trip to Kerava, Café Riga.
When you looking for a good food ( not just fancy cafe by sea; like Carusel in Helsinki ) at lunch time; this is your place. It would be nice to see, what Gordon Ramsey would say about this restaurant..


Kerava, Café Riga; paahdettua broilerinfilettä maalaisranskalaisilla ja tummaa yrttikastiketta, 9,20 €


Kokonaispisteet / Total points  ( 1-10 )    9
Suosittelen / I recommended

sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Heinola, Ravintola Kettu ja Kana; Hunajakana 17,80 €

Tänään sitten The Food Agent apureineen lähti sunnuntaiajelulle Heinolaan tutustumaan vanhaan kunnon Kettuun ja Kanaan  ( Torikatu 6 http://www.kettujakana.fi/ ). Edellisestä kerrasta olikin jo vuosia.




Odotukset oli korkealla, koska muistelin paikan hyvätasoiseksi bistroksi. Paikan fiilis on hyvä, oikein mukavaksi sisustettu bubihenkinen, tunnelmallinen hyvän ruuan keidas.




Menusta ruuiksi Hunajakana, sekä assistentille pääruoaksi Floridankana. Salaattipöydästä itse noutaen raastetta, jossa jostain syystä teipattu lappu; "Leipää maks kolme viipaletta/ruokailija". Olisiko joku innokas hiilareiden ystävä tyhjentänyt leipäkorin liian innokkaasti. Kuitenkin vähän hassu viesti..


Mennessämme paikka täynnä ja henkilökuntaa ravintolan puolella yksi + kaksi keittiössä.
Juomat tuli pöytään kun olin jo syönyt salaatin.
Ruoka saapui ja kimppuun; hunajakanassa paljon pippuroitua hunajakastiketta, joka oli hyvää!
































Hunajakana á la Kettu ja Kana, Heinola. Annos kivasti tarjoiltu pajupunostarjottimella. Kanan lisukkeena porkkanoita ja ranskikset.  Olisin toivonut tähän mieluusti Rösti-perunat, mutta maistui tämä näinkin.




Tällä kertaa onneksi vesi oli kylmää ja puhtaat aterimet (ks. juttu Joensuusta).







Floridan kana ( 16,50 € ) oli itsessäänkin jo erittäin oranssi ateria jo ruokiensa puolesta, jota lautanen vielä korosti. Tähän sopisi esim sininen lautanen vastavärinä paremmin.
Dippikastikkeet oli; makeansinappinen ja toinen jostain kermaviilimaailmasta maustettu chipsimaailman suuntaan. Kuitenkin selvästi omat ja hyvät maut molemmissa.

Koska kaikki ravintolat ei voi olla Helsingin Salutorgetteja, ja ansaitsevat silti hyvät pisteensä oman alueen parhaana tai lähellä sitä, arvostelen myös tämän lämmin henkisen ravintolan mahdollisimman positiivisesti. 

Mitä muuttaisin; 
1 ) En toisi ketsuppia pöytään kaupan pullossa; 
     varsinkaan halvimman merkin pullossa.
2 ) Floridankana siis siniselle tai vihreälle lautaselle
3 ) Röstit ja lohkot vaihtoehdoksi aterioille.




Today we went to Heinola to check out Restaurant Kettu ja Kana ( Fox and Chicken ). The meal was GOOD, although, a ketchup sould´nt be served from the bottle...You probably drive by the Heinola when you are going any where north-eastern part of Finland, so make them happy with your 20 € and they will make you too.

Heinola, Ravintola Kettu ja Kana; 
Hunajakana 17,80 €
Pisteet / Total points ( 1 - 10 )   9-
Suosittelen / I recommend

lauantai 10. huhtikuuta 2010

Joensuu, ( Pizzeria&Kebab ) Fiesta, Pizza Madonna 6,50 €

Tällä kertaa the Food Agent iski Pohjois-Karjalan pääkaupunkiin; Joensuuhun.
Matkalla arvovaltainen seurueemme päätti, että pitkästä aikaa, etsimme Pizza -paikan.
Googlettamalla löysimme Pizzeria Fiestan Suvantokadulta www.pizzeriafiesta.fi.



Tämä pizzeria tuli valituksi hintojen perusteella ; mitä ihmettä voi saada pizzeriassa vain 5,- €lla? Päätimme ottaa selvää...

Sisään astuessamme ei muita asiakkaita. Palvelu ystävällistä ja nopeaa.

iloinen ulkomaalaistaustainen perhekunta touhusi osittain omiaan, joista kaksi teki ruokaa.
Keittiö sijaitsi suoraan näyteikkunoiden edessä, johon myös pöydästämme suora näköyhteys. Okei, läpinäkyvyys päivänsana, mutta ei ehkä kannattaisi viedä näkymää ihan näin avoimeksi; mikrot, purkit ja purnukat jne.. pizzauunin näkeminen riittäisi.

Tilasimme sekä kebab, että pizza-annoksia seuraavin kokemuksin.

Ensimmäinen epäilys hinnan puolesta kohdistui pizzan kokoon; jos pizza on halpa, niin onko koko kohdallaan?
Oli se.
Pizza Madonna ( 6,5 € ) oli Americano + katkaravut. Pizza oli lajiteltu menussa "Suolaiset Pizzat" -kategoriaan??
Epäilin suoraan sanoen hieman tilata kinkkutäytettä pizzaan. Bolognese olisi ollut ainakin paistettu. No; pizza oli kuitenkin ensivaikutelmaltaan kuten mikä tahansa pizza&kebab kioskin pizza; runsaasti täytettä ja vieläpä kohtuu ohuella pohjalla.
Maku elämys jäi kuitenkin laimeaksi.
Ravintolassa ei soinut mitään musiikkia, vain kylmäkaappien hurina toimi hiljaisuuden rikkojana. Kylmä kaapissa seisovien vesikannujen oletin olevan kylmiä; ei ollut. Kannun reunus oli likainen.
Pizzan maku ei ollut itsessään paha, mutta
kinkku oli pikkaisen liian vaalean ( possun-) -punaista ja pizza oli suoraan sanoen liian iso. Kun pizzasta oli jäjlellä viimeinen neljännes; tuntui ruokailu suoritukselta.

Mielestäni hyvä pizza paistetaan 270 asteessa ohuelle pohjalle, vähin täyttein. Paahtunein reunoin ja tuorein raaka-ainein, kuten The Äijäpitsa..you know.

Pizza Margarita oli the Food Agentin assistentin mielestä huono.
Vaikka pitzasta teki houkuttelevan valinnan tuore tomaatti, ei huonon makuinen ( esp?? )
tomaatti saanut aikaan kuin lajittelun lautasen reunalle.

Tämän paikan tasoa nostaisin helposti hommaamalla työntekijöille yhtenäiset t-paidat, logo rintaan. Italialainen musiikki rallattamaan taustalle ja keittiö piiloon.
Tämän lisäksi sitten vielä tärkein preppaus; mitä lautaselle laitetaan. Mutta tämän saavat ravintoloitsijat itse selvittää, lukemalla joko rivien välistä tai ottamalla the food agenttiin yhteyttä. Mutta seuraava kerta ei ole ilmainen.

This time the Food Agent went to Joensuu, and tried pizza, a cheap one. What can you get with only 5,- € in Finland? Lunch experience rised many development ideas for this restaurant, and one of those would be once again; proper music. What vision did they had when they established this place..?

Joensuu, Pizzeria Fiesta, Pizza Madonna 6,5 €
Kokonaispisteet / Total points ( 1-10 )  5
En suosittele / I don´t recommend

perjantai 9. huhtikuuta 2010

Lahti, Pulcinella, Pasta il Pappone 6,90 € lounas

Lahdessa monelle vanhastaan tutussa paikassa pitkään toimineen Serdikan paikalla toimii nykyään italialainen Pulcinella -ravinteli.
Muutamia lounas/-illalliskokemuksia tästä uuden omistajan aikana jo takana, mutta tänään sitten tosissaan the food agent iski armotta tähän ravintolaan.


Kuten kaikki paikassa käyneet tietää, paikka on viihtyisä; voisi sanoa joka kokin unelma miljöö. Sopivan pieni ja very very cozy.


Mutta, entä sitten itse ruoka?

Lounaaksi yksi päivän monista pastoista, ( kaikki lounaslistan pastat 6,90 € sis kahvit ja jälkkärin :)?? ) Pasta Il Pappone. Avain oikein aa:lla - pappone.
Sis. sipulia, pekonia, salami jne..




Tarjoilu ystävällistä; paikka siisti ( vessaa myöten ), kivat aterin asettelut, mutta itse pasta ja ruuan esillepano...helposti petrattavaa.
Sipuli maistui ei kypsältä, ruokaa roiskahtanut lautasen reunoille, pasta tunnistettavissa liian helposti kaupan spagetiksi ja ehkä vähän kova...
Maku sinänsä itse ruuassa hyvä, ja sopivan kokoinen ateria.

Ja jälkiruoka oikein hyvä, joka ehkä pelastikin kokemuksen.
Missä olikaan Italialainen musiikki???



Very cozy and nice place to visit in Lahti; Pulcinella ( Italian ), Hämeenkatu.
This time my experience ( pasta ) was bit lame; but this was maybe because my visit was during the most busiest lunch time. Please, try this restaurant with some other food. I´ll know you will like the feeling when you step in to the restaurant.

Ravintola kokemuksen pisteet:

Pulcinella; Pasta Il Pappone;
Pisteet / Points ( 1-10 ) 7-
Suosittelen kuitenkin käymään / Recommended anyway..